יום שני, 10 באוגוסט 2015

הרטבים החדשים מבית יד מרדכי, סדנת בישול מוצרים חדשים יד מרדכי, yadmordechay

היי יקרות!
שבוע שעבר השתתפתי בסדנת בישול בבולטהופ מטעם "יד מרדכי " לרגל השקת קו מוצרים חדש - 4 רטבים חדישים ומגוונים שלא היו לפני במטבח!
הפוסט הולך להיות מלא תמונות וטעמים-מומלץ לקרוא שבעים (-:
בהמשך אפרט לכן לגבי כל רוטב ורוטב, וגם תקבלו ממני מתכון בשרי מעולה המתאים לראש השנה!
תחילה, קיבלנו הסבר מהשף הראשי בבולטהופ אודות מוצרי יד מרדכי, מלבד הדבש הפופולארי והמוכר, יש את סדרת שמני הזית האיכותיים של יד מרדכי, נחשפתי שם גם לשמן הזית בבקבוק קטן ונוח עם פייה מיוחדת למזיגה עדינה מבוקרת ולא מלכלכת. שימו לב לבקבוק הזה בסופר-שווה קניה.
 
בשנה הקרובה יד מרדכי מתרחבים ונוגעים גם בתחום של "העשרה קולינארית" . אם זה בסדרת מיץ לימון חדשה, העשויים מלימונים מובחרים מסיציליה (חוסך בעיות שמיטה ואיכותי יותר) ללא חומר משמר בפטנט מיוחד.
 
ואם זה בסדרת הרטבים החדשה שלשמה נתכנסנו לסדנא.
במשך שנה ישבו על פיתוח הרטבים כדי ליצור את הרטבים מושלמים בטעמם ובהרכבם- עשו, טעמו, תיקנו תיבול, טעמו שוב עד לתוצאה הסופית.
בתמונה-השף מרצה לנו על סדרת הרטבים החדשה!
 
הרוטב הראשון-רוטב צ'ילי שום- מתקתק בטעמו ,עשוי משילוב בין שום, פלפל צ’ילי וזנגוויל.מתאים לצלייה, מרינדה ותיבול עוף וירקות. יכול לשמש גם כמטבל.
השף הכין איתו כנפי עוף ברוטב צ'ילי שום-עם הרוטב החדש כלום עבודה. משרים ברוטב כנפי עוף כשעתיים , מחממים מחבת ללא שמן לטמפרטורה גבוהה, מניחים אחד אחד את הכנפיים במחבת ונותנים לזה לקבל צבע, הופכים, ומשם לרבע שעה בתנור. מעדן! השלבים:
הרוטב השני- רוטב מנגו וקארי- שילוב של מנגו לאבקת קארי. משלב בין מגוון תבלינים שמקורם בכורכום, ופלפלים חריפים ,מזכיר טעמים מהמזרח. הרוטב מתאים לצלייה ותיבול עוף, תבשילי אורז, קטניות ומרקים.
מהרוטב הזה הכינו בסדנא תבשיל צימחוני-ירקות שורש כתומים ברוטב קארי וניוקי.
אפשר כמובן לשתמש בכל רוטב כיד הדימיון ובכל תבשיל.
הרוטב השלישי- רוטב טריאקי ורימון- שילוב של טריאקי ורימון. מתאים לצלייה, מרינדה ותיבול עוף, דגים, בשר וירקות מוקפצים.
ורוטב שזיף ורימון- שילוב של שזיף ורימון. מתאים לצלייה, מרינדה ותיבול של עוף, בשר וירקות.
משני הרטבים האחרונים הכנו אני ושותפתי בסדנא תבשיל דלעת ערמונים ובשר.
שימו לב לעוף ממולא העסיסי והמגרה שהכין השף עם הרוטב שזיף רימון-
 
הרטבים הושקו בעיתוי מתאים ביותר- עוד חודש וקצת ראש השנה, ואחריו החגים הכי כבדים של השנה- סוכות ושמחת תורה, בהם עקרת הבית שוברת את ראשה "מה אבשל לחג", בעזרת השחקנים החדשים-הרטבים , בחגים האלו תתאפשר העשרה קולינרית חגיגית במטבח.
למתכון-כמו שהבטחתי!
 דלעת ערמונים ובשר טחון בשילוב רוטב שזיף-רימון וטריאקי-רימון.
לחומרי המילוי-
בשר טחון
בצל קצוץ
שן שום
חופן צנוברים קלויים גרוסים
חופן פיסטוק גרוס
 
לערבב את חומרי המילוי ,לתבל במלח ,פלפל שחור, ורוטב טריאקי רימון של יד מרדכי.
להשהות כחצי שעה לספיגת טעמים.
לחצות ולנקות את דלעת הערמונים. לשפוך מעל רוטב שזיפים . על הדלעת ערמונים להניח קציצות מתערובת הבשר שעשינו, ולשפוך מעל עוד מהרוטב שזיפים.
אנחנו הכנסנו לתנור ל 45 דקות.אני באופן אישי מעדיפה להניח את הדלעת ברוטב שזיפים בסיר ולבשל על הגז.
יוצא מעדן!
בתמונה הראשונה-שותפתי מטגנת את קציצות הבשר לפני החיבור לדלעת בהדרכת השף.לטעמי, אפשר לוותר על זה לחיסכון קלורי-
התוצאה-
 
ועוד דבר חשוב ששכחתי לציין-הרטבים בכשרות מהודרת! יותר נהדר מזה?
 
 
תודה ליד מרדכי ופטל תקשורת על הערב הנפלא!
 

 


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה