יום ראשון, 6 בספטמבר 2015

"יום החלה" מטעם סוגת -יום שישי הקרוב כז' אלול 11.09.15 הכינו את המערוכים!

היי נשים ובנות יקרות!
יום שישי הקרוב, השבת האחרונה של השנה הזו שנת ה'תשע"ה, השבת האחרונה שלפני ראש השנה.
אין מתאים יותר מלקיים מצוות ה"פרשת חלה" ביום שישי האחרון של השנה.
מה גם, שבמכמות של הפרשת חלה (להפרשת חלה בברכה צריך כמות של לא פחות מ1.666 ק"ג קמח)  יוצא די הרבה חלות, אני ממליצה אחרי האפייה ,לתת לחלות להצטנן, לשים בשקית סגורה היטב-ולמקפיא! שעתיים לפני הסעודה להוציא ולהפשיר על הפלטה-לא ישירות, אלא על משטח/על הסירים.ולהנות מחלה שטעמה כאילו הוצאה הרגע מהתנור! מעולה לסעודות ר"ה להכנה מראש עוד ביום שישי.בדוק ומנוסה!
אני השתמשתי ב"קמח חלות" של סוגת- מה המיוחד בו?ע"פ אתר סוגת-
"קמח  זה עשוי מחיטת לחם בעלת אחוז חלבון גבוה
ניתן בקלות להכין את הצמות המשמשות לקליעת החלה
מאפשר קבלת חלה בנפח גבוה עם צבע חום יפה"
 לפני שאני מביאה לכם את המתכון לחלות, אני מזמינה אתכן לעמוד הפייס של "סוגת" להשתתף בתחרות החלה של השנה, כל מה שאתם צריכים לעשות זה לאפות חלה, לצלם אותה ולהעלות את התמונה לעמוד הפייסבוק של סוגת - ואחרי החג סוגת יבחרו את החלות היפות והיצירתיות ביותר שאפיתם ויחלקו לכם פרסים שווים במיוחד: חבילות מפנקות של מוצרי סוגת , וסדנת בישול!  נסי להשתתף, אולי תהיה זו הזכיה הראשונה שלך השנה לקראת שנה מלאת מזל וזכיות?
https://www.facebook.com/SugatIsrael

מתכון לחלות -יוצא 3 תבניות תנור
1.700 קמח מנופה
2 כפות מלח
3 כפות שמרים יבשים אינסטנט (או בשמרית וחצי)
1 כוס סוכר
4 כוסות מים חמימים.
3/4 כוס שמן
ההכנה-
ללוש את כל החומרים יחד, אם חסר מים להוסיף- לי תמיד יוצא להוסיף, אבל תלוי בקמח, בסוף הלישה להוסיף את השמן, ללוש היטב, ולתת לבצק לנוח מכוסה במקום חמים חצי שעה.
שימו לב לבצק היפה.
 לתת "בוקס" לבצק להורדת הנפח, ולתת לנוח עוד כשעה. (מטרת הבוקס לחזק את הבצק)
זה הזמן לקיים את מצוות הפרשת החלה-לקחת מכל פינה מעט בצק לכדור, להרים,ולברך :

"ברוך אתה ד' אלוקינו מלך העולם אשר קידשנו במצוותיו וציוונו להפריש חלה תרומה"
ומי שנמצא מסביב-לענות-אמן.
ולהוסיף-"הרי זו חלה"
זהו,נשאר לכן לעצב צורות כדמיונכן, ולא לשכוח לעלות לעמוד של סוגת! https://www.facebook.com/SugatIsrael
 


 

 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה