יום ראשון, 18 בספטמבר 2016

מתכון חורשט סבזי פרסי בשילוב בצלצלי שאלוש מבית חוות תקוע .tekoafarm

לרגל חגיגות 30 שנה ל"חוות תקוע" והשנה החדשה שבפתח, משיקה החווה את מגוון המוצרים באריזות במהדורה מיוחדת, הכוללות מתכוני חג. בין המוצרים שישווקו באריזות חג: פטריות אקזוטיות מסוג שי-טאקי, שי-מג'י, שינוקי, פטריות יער ומלך היער, וירקות מיוחדים – שורש ג'ינג'ר טרי, בצלצלי שאלוט, עגבניות לחות, אנדיב לבן ואנדיב אדום.

קיבלתי את מארז הבצלצלים לידיי. לדעתי המתאים ביותר לשלב אותם עם צלי עוף או בשר בתנור בהם הם מככבים ביופיים.

אני בחרתי לשלב אותם במרק פרסי ידוע הנקרא"חורשט סבזי".

והרי המתכון לפניכן , מתכון מדוייק , קל להכנה, והתוצאה-טעימה! (לאוהבי החורשט )

חומרים למרק:
קילו בשר מספר 8 או 2
3 חבילות כוסברה נקי מחרקים
1 פיטרוזליה
1 כרפס
2 יחידות לימון פרסי יבש
2 בצלים גדולים
חצי חבילת בצלצלי שאלוט
שן שום
2 כפות תבלין "שמבלילה" (קונים בחנויות תבלינים, קצת קשה להשגה אך לא חובה גם אם לא מצאתם המרק יצא בסדר)

ההכנה-


מבשלים את הבשר בסיר כשעתיים. מסירים את הקצף לקבלת מרק נקי.
בנתיים שוטפים וקוצצים את כל הירק דק דק .
במחבת ליד מטגנים בשמן בצל עד להזהבה , מתבלים בכורכום, לקראת סוף הטיגון מוסיפים את הירק שקצצנו, מערבבים ומטגנים מספר דקות .
מעבירים את כל תכולת המחבת לסיר הבשר.
להוסיף את בצלצלי השאלוט לסיר+ שן שום+הלימון פרסי.
מבשלים  40 דקות על אש נמוכה.
מתבלים במלח ופלפל שחור, טועמים, במידה וחסר חמיצות מוסיפים מעט מיץ לימון.


להגיש על אורז פרסי לבן!
בתאבון!

חוות תקוע אריזות חג לראש השנה



להלן מידע על הפטריות והירקות שיוצעו באריזות חג:
פטריות שי-טאקי – פטריות בשרניות בעלות טעם עשיר, הגדלות ביערות ומקורן באסיה. פטריות שי-טאקי הן בין פטריות המאכל החשובות ביותר שתורבתו ומגודלות לצורכי מאכל ורפואה. הפטרייה משתלבת נהדר במגוון רחב של מנות, כגון מוקפצים, מרקים, תבשילים, מאפים, אורז ותבשילי בשר, עוף ודגים.
פטריות שי-מג'י – לפטריות השי-מג'י רגל ארוכה וראש קטן וצרור מהן נראה כזר פרחים ומעניק למנה טעם וחן. לפטריות מרקם פריך ונעים הנשמר גם לאחר בישול ארוך. הן מפתחות טעם אגוזי בזמן הבישול ומשתלבות נפלא במוקפצים, במאפים, במרקים, בריזוטו, במאכלי דגים ועוד.
פטריית מלך היער – בעלת מראה אלגנטי ושונה מפטריות אחרות בהיותה בעלת כיפה קטנה ושזופה ורגל עבה ובשרנית שכמעט כולה אכילה. פטריות מלך היער סופגות נוזלים ועל כן הן מתאימות במיוחד למנות כמו מרקים ורטבים וכן לצלייה על הגריל לאחר השרייה במרינדה.
פטריות יער – בעלות מרקם בשרני וניחוח עדין של יער. טעמן העדין מאפשר את שילובן בכל מנת פטריות אהובה כגון פשטידות, מרקים, מוקפצים ועוד.
פטריות שינוקי זן דומה לפטריות השי-מג'י הלבנות, אך להן רגל ארוכה השומרת על מרקם פריך גם לאחר בישול ארוך. צורתן של הפטריות ייחודית ומהווה תוספת דקורטיבית לכל מנה. פטריות השינוקי משתלבות נהדר במנות בשר, דגים, פסטה, עוף, מבושלות או מוקפצות. מומלצות במיוחד בתיבול של שמן זית, שום, בצלי שאלוט ועשבי תיבול טריים.
שורש ג'ינג'ר – תבלין עתיק יומין הידוע בסגולותיו הבריאותיות. בעל טעם ייחודי חריף ומרענן. הג'ינג'ר משתלב נהדר במנות אסיאתיות ותבשילי דגים, עוף ובשר, משקאות חמים וקרים ועוד.
בצלצלי שאלוט - בצלצלים קטנים, עדינים וארומטיים, המככבים במיוחד במטבח הצרפתי. לשאלוט טעם בצלי מעודן והם משתלבים נפלא בתבשילים, כריכים, סלטים ועוד.
עגבניות לחות – עגבניות מיובשות בשמש, בעלות טעם עשיר. מתאימות לשילוב במגוון מנות, סלטים, כריכים, כתוספת על פיצה, ברוטב לפסטה ועוד.
אנדיב לבן ואדום - בעל מרקם פריך ומאופיין במרירות מעודנת. משתלב נפלא בסלטים עם גבינות, אגוזים ופירות מתוקים. אפשר להגישו גם אפוי או צלוי כתוספת למנות, או כמנת פתיחה.
המוצרים כשרים למהדרין בהשגחת הרבנות גוש עציון.
מחירים: 10 -15 ₪ (לאריזות במגוון משקלים).
להשיג ברשתות השיווק.
לפרטים: www.tekoafarms.co.il




 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה